Matz Sels voor vijf seizoenen naar Newcastle

Matz Sels voor vijf seizoenen naar Newcastle

Doelman Matz Sels verlaat AA Gent, afgelopen seizoen de nummer drie in de Jupiler Pro League, om aan de slag te gaan bij de Engelse tweedeklasser Newcastle United. Bij de Magpies, de ex-club van Philippe Albert, ondertekende de 24-jarige doelman een contract voor vijf seizoenen. Dat maakte Newcastle United vandaag bekend. De 24-jarige Sels maakte in januari 2014 de overstap van Lierse naar AA Gent. In het seizoen 2014-2015 pakte hij de landstitel met de Buffalo’s. Intussen schopte de ‘Doelman van het Jaar’ het ook al tot Rode Duivel, hoewel hij nog geen speelminuten verzamelde. In september van vorig jaar verlengde hij zijn contract bij AA Gent tot 2019.

Newcastle United degradeerde het voorbije seizoen naar de Championship, de Engelse tweede klasse. Het is de ambitie van het team van Rafael Benitez om zo snel mogelijk terug te keren naar het hoogste niveau. Bij de ‘Magpies’ staan ook Chancel Mbemba, Aleksandar Mitrovic en Cheick Tioté (alle drie ex-Anderlecht) op de loonlijst.

“Ik ben blij met deze transfer”, vertelde Sels in een eerste reactie. “In België wordt Newcastle echt beschouwd als een grote club en dat is meteen waarom ik voor dit team gekozen heb. Toen ze interesse lieten blijken, heb ik meteen met Rafa Benitez gesproken en toen moest ik niet meer twijfelen.”

Met de transfer zou een bedrag van 5,5 miljoen euro gemoeid zijn, waardoor Sels meteen de duurste uitgaande transfer ooit is bij de Buffalo’s. Het vorige record stond op naam van Bryan Ruiz, die in 2010 voor ongeveer 5 miljoen euro naar FC Twente trok.

bron: Belga