Jordan Lukaku: "Bale draagt zijn land"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jordan Lukaku weet niet of hij vrijdag in de kwartfinale tegen Wales aan de aftrap komt. Door de schorsing van Thomas Vermaelen komt er een plaatsje vrij in de defensie van de Duivels, Lukaku is "klaar om te starten als de coach hem nodig heeft". "Uit de training van vandaag hebben we in ieder geval niet kunnen opmaken wie er start", klonk het woensdag na afloop van de oefensessie in Le Haillan. "Alle vervangers en bankzitters zijn klaar om te spelen en dat is bij mij niet anders. Of ik zenuwachtiger ben dan anders nu ik een grotere speelkans heb? Helemaal niet, ik focus me volledig op de wedstrijd. Het zou een mooie kans zijn om op een hoog niveau te presteren", stelde de linkerflankverdediger, die op die paar weken bij de nationale ploeg al veel bijgeleerd heeft. "Zelfs zonder wedstrijden te spelen voel ik al dat ik een beetje vooruitgang geboekt heb."

Lukaku kreeg tijdens zijn perspraatje uiteraard ook veel vragen over de transferkoorts bij sommige Duivels. Zo raakte woensdag bekend dat Michy Batshuayi (Chelsea) en Thomas Meunier (PSG) dicht bij een nieuwe club staan, maar volgens Lukaku hebben die transferbeslommeringen geen invloed op de groep. "Iedereen is heel professioneel en is hier met één doel, namelijk zo ver mogelijk doorstoten. Ik denk wel niet dat Thomas zo'n mooie transfer zou maken als hij hier op dit EK niet gespeeld zou hebben."

Vrijdag staat er ene Gareth Bale tegenover de Belgen. "We moeten hem collectief opvangen, niet met één speler maar wel met het hele team. Bale is overigens iemand die er altijd staat voor Wales, hij draagt zijn land."

bron: Belga