Dries Devenyns start wegens ziekte niet in de Tour

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dries Devenyns (32) moet forfait geven voor de Tour de France wegens ziekte. De renner zou normaal zaterdag voor de vijfde keer van de partij zijn in La Grande Boucle, maar zijn gezondheid beslist er anders over. Devenyns liet de laatste drie dagen in de Ronde van Zwitserland schieten wegens ziekte. "Een keelontsteking", blikt hij nog even terug, "het was beter om er toen vroegtijdig de brui aan te geven. Daarna heb ik vier dagen niet getraind, maar het was wel weer beter met het oog op het BK en de Tour."

Op het BK voelde hij zich opnieuw niet goed en zou hij de wedstrijd vroegtijdig verlaten. "Ik heb tijdens dat BK niets kunnen eten. Maandag had ik dan opeens koorts, dinsdag ook nog en ik moet ook overgeven. Ik geef mezelf vijftig procent kans om te starten", sprak hij nog gisterenavond.

Vanochtend zou Devenyns normaal vertrekken naar de Tour, maar zijn gezondheid is er niet op vooruitgegaan en in samenspraak met de ploegleiding is nu beslist om niet af te reizen naar de start van de 103e editie van de Ronde van Frankrijk. Uiteraard een grote ontgoocheling voor de renner van IAM Cycling.

Met Oliver Naesen staat nu nog één Belg aan de start bij de Zwitserse WorldTour-formatie en valt het aantal Belgische deelnemers terug van vijftien naar veertien.

bron: Belga