Batshuayi op weg naar Chelsea

door
Belga
Leestijd 2 min.

Michy Batshuayi verlaat het Franse Olympique Marseille en tekent vandaag een contract voor vijf seizoenen bij Chelsea, de toekomstige club van Italiaans bondscoach Antonio Conte en waar hij ploegmaat zal worden van Eden Hazard en Thibaut Courtois. Dat maakte de Franse sportkrant L'Equipe vandaag bekend. Met de transfer zou een bedrag van veertig miljoen euro gemoeid zijn, zonder bonussen. Dertig procent van dat bedrag gaat naar zijn ex-club Standard. De 22-jarige Batshuayi moet eerst nog wel medische testen afleggen voor de Londense topclub, maar die zouden vandaag - met toestemming van bondscoach Marc Wilmots - plaatsvinden in Bordeaux, de uitvalsbasis van de Rode Duivels op het EK. Over twee dagen spelen de Belgen in Rijsel al hun kwartfinale tegen Wales.

'Batsman' speelt sinds de zomer van 2014 voor l'OM en was er afgelopen seizoen in een bijzonder matig team goed voor zeventien competitiedoelpunten. In alle competities samen vond Batshuayi 23 keer de weg naar de netten. Zondag scoorde hij in de achtste finale op het EK tegen Hongarije vlak na zijn invalbeurt nog de bevrijdende 2-0, de gewezen Luikenaar stond toen welgeteld 96 seconden op het veld. Het was zijn derde doelpunt in amper zes caps voor de Rode Duivels. Voor een basisplaats in de clash met Wales vrijdagavond lijkt Wilmots nog te twijfelen tussen Batshuayi en Romelu Lukaku, die in de vorige wedstrijden telkens mocht starten.

Het was al langer duidelijk dat Batshuayi het Stade Vélodrome deze zomer zou verlaten, ondanks een overeenkomst tot medio 2020. Een resem topclubs uit alle hoeken van Europa toonde interesse, maar de voorbije dagen leek Crystal Palace in poleposition te liggen om de aanvaller voor 38 miljoen euro binnen te halen. Naar verluidt wees Batshuayi die transfer zelf af, mogelijk kan het ook een manoeuvre geweest zijn van Marseille om de prijs nog wat op te drijven.

bron: Belga