Texaanse politici zetten kat uit bibliotheek

Al zes jaar woont de pluizige viervoeter Browser in de bibliotheek van de Texaanse stad White Settlement. Ondanks massale protesten van de lokale bevolking heeft de gemeenteraad beslist om de kat uit het pand te laten zetten. 

De bal ging aan het rollen nadat een medewerkster van het gemeentehuis een berisping had gekregen omdat ze een puppy meenam naar het werk. Een personeelslid van de bib organiseerde een petitie, maar zelfs 618 handtekeningen konden de raad niet op andere gedachten brengen.

“Browser is geliefd bij alle bezoekers”, reageert Lilian Blackburn, die bij de bibliotheek werkt. “Hij hoort erbij en doet geen vlieg kwaad. Het zou vreselijk zijn om hem weg te moeten halen.”

Ook burgemeester Ron White giet nog wat olie op het vuur: “Die kat doet niemand kwaad. Zes jaar lang heeft er niemand naar die kat gekraaid. Het is kleinzielig”, reageert hij. “De raad heeft dit gewoon beslist omdat ze niet van katten houden.”

Normaal gezien moet er binnen een maand een ander onderkomen gevonden worden voor het diertje. Maar er is nog een raadsvergadering voor die deadline en dan wil de bibliotheek protest aantekenen tegen de beslissing.

Foto Instagram / wslibrary