Kinderen geven tips om een ongewenste onenightstand te vermijden

De waarheid komt uit de kindermond, ook al praten ze over iets dat ze nog niet kennen. Of het nu gaat over een ongewilde onenightstand of een kennis die iets te graag blijft plakken en vaak op de sofa belandt voor een sleepover. Hoe vertel je zulke mensen dat ze eigenlijk niet welkom zijn? Deze kids geven advies vanuit hun persoonlijke ervaring.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Zeg gewoon "nee danku" wanneer iemand vraagt om te blijven slapen, of beken eerlijk dat je "niet echt geïnteresseerd bent". "Sorry, je kunt het misschien aan een andere vriend vragen", is ook een mogelijk antwoord. Als het wat moeilijker ligt, dan kun je ook eerst "je vuisten ballen en vijf keer diep en traag ademhalen".

Hoe kun je vermijden om iemands gevoelens te kwetsen? Je kunt liegen dat je "naar het verjaardagsfeest van een vriend moet", of je kunt ook zeggen dat het gewoon "niet de juiste dag is".

Op de vraag waarom sommige mensen zo graag blijven slapen, antwoordt een van de ondervraagde jongens dat ze "waarschijnlijk je huis cool vinden en je nieuwe videogame willen testen". Een ander kind reageert empathischer, en suggereert dat "ze misschien niet veel sleepovers meemaken".