Yannick Carrasco bijt van zich af

Yannick Carrasco bijt van zich af

Yannick Carrasco zal de achtste finale van de Rode Duivels van zondag in Toulouse tegen Hongarije niet snel vergeten. De 22-jarige winger van Atletico Madrid startte weliswaar op de bank, maar maakte in de toegevoegde tijd wel de vierde Belgische treffer. Zo kwam hij in zijn achtste interland voor de eerste keer tot scoren. “Je eerste doelpunt scoren als international en dat dan ook nog eens op een EK doen doet deugd”, stelde Carrasco dinsdag na de training van de Belgen in Le Haillan. Carrasco begon zowel tegen Ierland als tegen Zweden in de basis, terwijl hij tegen Italië en tegen Hongarije tevreden moest zijn met een invallersrol. Zijn prestaties in de groepsfase leverden hem in de media wat kritiek op omdat hij aanvallend te weinig bracht, maar daar was hij niet mee akkoord.

“Ik speel nog maar pas bij de Rode Duivels en moet me aanpassen aan de andere spelers en aan het systeem, zoiets kost tijd. Bovendien speel ik bij Atletico op links en hier op rechts, dat is toch helemaal iets anders. Daarnaast weet de buitenwereld vaak niet wat de coach me vraagt tijdens een match. Zo moest ik tegen Zweden ook hun linkerflankverdediger (Martin Olsson) afstoppen, mede daarom kwam ik er aanvallend misschien iets minder uit. Kritiek deert me niet en verwachtingen moeten er zijn, maar spelers afbreken is niet nodig. Wij zijn geen machines en proberen altijd het maximum te geven”, klonk het. “Ik wil mijn gevoelens uiten en eerlijk zijn.”

Dit EK hebben de Rode Duivels al een pak doelkansen gecreëerd door razendsnel om te omschakelen en dat systeem is Carrasco niet onbekend van bij Atletico. “Bij de Rode Duivels kunnen we eigenlijk twee stijlen spelen”, vond hij. “We kunnen het spel maken en we kunnen in blok spelen en snel uitbreken”, zei hij nog.

bron: Belga