Nederland en Vlaanderen eregasten op Frankfurter Buchmesse

Vlaanderen en Nederland zijn de eregasten op de Frankfurter Buchmesse (FBM), die van 19 tot en met 23 oktober plaatsvindt. De “taalunie” zal op de beurs uitpakken met de slogan “Dit is wat we delen”. Niet één, maar twee auteurs zullen daar het gastland vertegenwoordigen op de openingsavond. Voor Nederland staat de gerenommeerde schrijver, acteur en columnist Arnon Grunberg op het podium, Vlaanderen levert met dichteres Charlotte van den Broeck de jongste gastlandspreker in de geschiedenis van de beurs.

“De keuze voor twee sprekers/schrijvers die aan de hand van een correspondentie/dialoog samen één openingslezing uitbouwen, benadrukt het thema van Vlaanderen en Nederland als eregast: delen”, zo luidt het.

Op uitnodiging van de letterenfondsen en de boekenbeurs nemen 70 Vlaamse en Nederlandse auteurs in alle genres deel aan het literair en cultureel programma van de boekenbeurs. Het gaat onder meer om Gerda Dendooven, Ilja Leonard Pfeijffer, Cees Nootenboom, Griet Op de Beeck en Dimitri Verhulst.

bron: Belga