Marc Wilmots: "Wales heeft enorme evolutie doorgemaakt"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vier onderlinge confrontaties in minder dan vier jaar tijd, Wales is zeker geen onbekende voor de Rode Duivels. De Belgen hadden het in hun voorbije WK- en EK-voorrondes nooit makkelijk tegen de Welshmen, vrijdag moeten ze in de kwartfinale in Lille tegen Gareth Bale en co de poorten naar de halve finales van EURO2016 proberen open te beuken. "Wales is een moeilijk te bespelen opponent", stelde Wilmots vanmiddag na de training van de Belgen in Le Haillan. "Ze verdedigen vaak met vijf en profiteren van de ruimte die vrijkomt. Het is een team dat de voorbije jaren een enorme evolutie heeft doorgemaakt. Ze hebben een goed middenveld, veel ervaring, veel snelheid en met Gareth Bale een wereldspeler voorin."

Bij Wales is Bale dit EK al goed voor drie treffers en één assist, de bondscoach weet hoe hij het gevaar-Bale wil aanpakken. "Hij heeft een vrije rol en is een beetje overal, zowel op de flanken als in de spits. Ik ga echter geen speler op hem plakken, we gaan hem collectief opvangen."

Door hun uitstekende prestatie van zondag tegen Hongarije hebben de Rode Duivels hoge ogen gegooid in binnen- en buitenland en daardoor zijn de verwachtingen ook toegenomen. "Of ik ons nu tot favoriet bestempel? Zeker niet", zei Wilmots. "Kijk maar naar Engeland, dat gisteren ook favoriet was tegen IJsland en met 1-2 verloor. Het is gewoon heel moeilijk om tegen een defensief blok te spelen. Wij kunnen vrijdag eventueel ook afwachten en de kat uit de boom kijken, maar dat is niet onze filosofie, wij willen het spel maken. We spelen elke match om te winnen en dat is nu niet anders. We hebben nu twee kwartfinales bereikt in twee jaar tijd (die van nu en die van twee jaar geleden op het WK in Brazilië), slecht is dat niet. Uiteraard willen we zo ver mogelijk doorstoten en tot het uiterste gaan."

bron: Belga