Marc Wilmots: “Verschillende opties om Thomas Vermaelen te vervangen”

Marc Wilmots: "Verschillende opties om Thomas Vermaelen te vervangen"

Marc Wilmots weet nog niet wie Thomas Vermaelen vrijdag vervangt in de kwartfinale op het EK tegen Wales. De bondscoach van de Rode Duivels heeft naar eigen zeggen verschillende opties, buiten de geschorste Vermaelen zijn alle verdedigers klaar voor de strijd. Meest voor de hand liggende opties centraal achterin naast Toby Alderweireld zijn Jason Denayer of Jan Vertonghen. Kiest Wilmots voor die tweede optie – Vertonghen van de linkerflank naar het centrum trekken – komt er op links een plaatsje vrij voor Jordan Lukaku. Buiten Denayer of Vertonghen kan Wilmots ook nog Laurent Ciman of Christian Kabasele in de basis droppen.

“Mijn spelers zijn klaar, ik heb voldoende alternatieven. Straks bekijk ik nog enkele wedstrijden van Wales op dvd. We gaan Wales goed bestuderen, ik heb in ieder geval nog enkele dagen de tijd om een beslissing te nemen.”

Vermaelen pakte zondag tegen Hongarije zoals bekend zijn tweede gele kaart op EURO2016 en is daardoor een wedstrijd geschorst. “Thomas speelde hier in Frankrijk vier wedstrijden op een heel hoog niveau. Hij is daarbij ook wat over zijn eigen limiet gegaan en die wedstrijd rust zal hem deugd doen.”

bron: Belga