Auteur Griet Op de Beeck schuift dit jaar aan tafel bij Zomergasten

In Alleen Elvis blijft bestaan zet Thomas Vanderveken samen met een boeiende gast rechtstreeks het weekend in. De rode draad door het liveprogramma is een reeks beeldfragmenten waardoor we de gast beter leren kennen. Welke beelden hebben hem of haar ontroerd, geprikkeld en gevormd, of gewoon aan het lachen gebracht? Wat zijn de invloeden, wat ‘maakte’ hem of haar tot wie hij of zij vandaag is? Op vrijdag 18 oktober nodigt Thomas schrijfster Griet Op de Beeck uit.

Schrijfster en columniste Griet Op de Beeck zal op 21 augustus de Vlaamse genodigde zijn in de Nederlandse televisieshow ‘Zomergasten’. Dat heeft presentator Thomas Erdbrink aangekondigd in een video op de Facebookpagina van het programma.

“Ik viel bijna van mijn stoel toen ik de vraag kreeg om deel uit te maken van Zomergasten, zo blij vereerd was ik. Ik heb me voorgenomen om echt die fragmenten te kiezen die, wars van elke imago-dwang, een licht werpen op stukjes van de wereld, de kunsten of de mensheid die voor mij van grote betekenis zijn”, reageert Op de Beeck in Het Parool. Ze is een van de best verkopende Nederlandstalige auteurs bij onze Noorderburen.

 

Foto VRT / K. Broos