Vijfenvijftig extra treinen tijdens festivalseizoen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De NMBS versterkt haar normale dienstregeling deze zomer met 55 extra treinen om festivalgangers op hun bestemming te krijgen. De spoormaatschappij werkt daarvoor samen met alle grote muziekfestivals. "Zo kunnen jongeren voordeliger of zelfs gratis naar het festival", luidt het. Voor het tweede jaar op rij zet de NMBS op bepaalde trajecten ook een feesttrein in. "Voor jongeren zijn de festivaltreinen een goedkope en gemakkelijke manier om snel en zorgeloos op de festivalweide te geraken. Iets wat duidelijk aanslaat, want vorig jaar namen maar liefst 200.000 reizigers de trein naar een van de vele Belgische muziekfestivals", zegt de NMBS. Daarom wordt het aanbod tijdens de zomer versterkt.

Daarnaast is deze zomer ook weer de "partytrain" van de partij, een rijtuig met onder meer een dansvloer en een dj. De feesttrein zal deze zomer voor het eerst sporen voor Rock Werchter: op woensdagochtend (29 juni) brengt hij festivalgangers van het station van Oostende naar dat van Leuven.

De volledige dienstregeling naar de festivals is te raadplegen op de website www.detrein.be of via de NMBS-app. Op de website staat per festival ook alle informatie over de extra treinen en de speciale voordeeltarieven.

bron: Belga