Van Uytvanck blij dat ze opnieuw mag tennissen

Van Uytvanck blij dat ze opnieuw mag tennissen

Alison Van Uytvanck (WTA 127), die morgen als laatste van de Belgen het heilige gras van Wimbledon mag betreden in de eerste ronde van het grandslamtoernooi, is heel blij dat ze na haar enkeloperatie opnieuw mag tennissen. “Ik heb het hard gemist”, zo zegt de 22-jarige Vlaams-Brabantse die tien dagen geleden haar comeback maakte na drie maanden afwezigheid. Van Uytvanck kijkt morgen de Britse Tara Moore (WTA 227) in de ogen, die een wildcard kreeg.
“Ik heb het tennis hard gemist. Ik ben heel blij dat ik hier mag spelen”, aldus Van Uytvanck. “Het is wel niet evident om opnieuw het ritme te pakken te krijgen na zo een lange afwezigheid, maar mijn niveau is niet slecht. Ik voel de ballen aan en ik heb geen pijn meer aan de voet. Dat is het belangrijkste.”

Het is de derde deelname van Van Uytvanck aan Wimbledon, met als beste resultaat een tweede ronde in 2014. De speelster hoopt alvast dat haar nieuwe racket, de Snauwaert Grinta 100, haar zal helpen. “Gezien mijn val in het klassement -van WTA 53 naar WTA 127- worden de komende weken moeilijk, maar ik hoop dat het nieuwe racket mij geluk zal brengen”, klinkt het nog.

bron: Belga