Orica-GreenEdge heeft Tour-selectie, zonder Keukeleire, rond

door
Belga
Leestijd 1 min.

Orica-GreenEdge heeft vandaag zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk (2-24 juli) bekendgemaakt. Jens Keukeleire, de enige Belg in het Australische team, is (zoals verwacht) niet opgenomen in het team. Keukeleire (27) hoopte op een tweede deelname (na 2014) maar kreeg vorige week al te horen dat hij gepasseerd zou worden. Drie renners genieten een beschermde status, de Australiërs Simon Gerrans en Michael Matthews en de Brit Adam Yates. Zij moeten zorgen voor ritzeges, het hoofddoel van de ploeg.

"Gerrans wil zijn succes van 2013 herhalen. Hij pakte toen een etappe in Corsica, waarna het team de ploegentijdrit won in Nice en de Australische ploeg voor het eerst de gele trui veroverde", luidt het.

Michael Matthews won dit jaar twee ritten en de puntentrui in Parijs-Nice en mikt op revanche in de Tour. Vorig jaar brak hij immers op de tweede dag al enkele ribben, al reed hij de koers wel nog uit. "Hij is supergemotiveerd", stelt het team.

Adam Yates is de kopman in de bergen. "Hij is pas 23 en we leggen hem geen druk op. Verschillende ritten zijn hem op het lijf geschreven."

De rest van de selectie bestaat uit de Zwitser Michael Albasini, de Australiërs Luke Durbridge en Matthew Hayman (de winnaar van Parijs-Roubaix), de Zuid-Afrikaan Daryl Impey, de Deen Chris Juul-Jensen en de Spanjaard Ruben Plaza.

bron: Belga