“Kerk moet vergiffenis vragen aan homoseksuelen over hoe ze hen behandeld heeft”

Kerk moet vergiffenis vragen aan homoseksuelen over hoe ze hen behandeld heeft
Kerk moet vergiffenis vragen aan homoseksuelen over hoe ze hen behandeld heeft

De Rooms-katholieke Kerk moet zich verontschuldigen tegenover homoseksuelen voor de manier waarop ze hen in het verleden heeft behandeld. Dat heeft paus Franciscus zondag gezegd naar aanleiding van de schietpartij op 12 juni in een homoclub in de Amerikaanse stad Orlando, waarbij 49 mensen omkwamen. De paus herhaalde dat homoseksuelen volgens de catechismus “niet gediscrimineerd moeten worden, maar moeten worden gerespecteerd en op pastoraal vlak moeten worden begeleid”.
Bovendien moet de Kerk vergiffenis vragen aan de mensen die ze heeft gemarginaliseerd, niet alleen homoseksuelen maar ook veel andere mensen. “Ik denk dat de Kerk zich niet alleen moet verontschuldigen tegenover homoseksuelen die ze heeft beledigd, maar ook tegenover de armen, de vrouwen die werden uitgebuit, de kinderen die werden uitgebuit door ze verplicht te laten werken. Ze moet zich verontschuldigen omdat ze zoveel wapens heeft gezegend”, aldus de paus volgens BBC.
“Als iemand homoseksueel is en op zoek gaat naar God en van goede wil is, wie ben ik dan om over hem te oordelen?”, aldus Franciscus nog.
Paus Franciscus geniet van veel respect in de LGBT-gemeenschap vanwege zijn positieve houding tegenover homoseksuelen. Conservatieve christenen menen echter dat zijn opmerkingen dubbelzinnig zijn rond seksuele moraliteit.

Bron: Belga