Keelbeekweg in Haren wordt verlegd – megagevangenis Haren kan gebouwd worden

De verlegging van de Keelbeekweg was het enige dat de bouw van de megagevangenis van Haren nog tegenhield. Die werd maandag op de gemeenteraad goedgekeurd na de nodige discussie. Schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans (MR) benadrukte wel dat de inwoners van Haren de nodige compensaties krijgen in de vorm van onder meer een park. Het schepencollege van de stad Brussel verzette zich lange tijd tegen de verplaatsing van de Keelbeekweg, maar het gewest dreigde ermee wetten te veranderen indien de verlegging niet zou volgen. “Op een gegeven moment moesten we onze verantwoordelijkheid nemen. Dat zeg ik omdat we zelf ook niet gelukkig zijn met het project, want er zijn altijd een reeks problemen geweest. Door het dossier te blokkeren hebben we nu een momentum gecreëerd om enkele compensaties te verkrijgen”, zegt Coomans.
De inwoners van Haren krijgen er bijvoorbeeld een park bij, er komt ook een verbinding tussen Diegem en Haren en een fietspad langs de nabijgelegen spoorweg.
De gemeenteraadsleden uit de oppositie waren niet tevreden met de toegevingen. Ecolo en Défi stemden tegen, cdh onthield zich.
“Het park is belangrijk, maar er spelen veel andere zaken. We geven toe, omdat ze zeggen dat ze op een dag de wet zullen veranderen. Dat had ik wel eerst eens willen zien”, aldus Marie Nagy (Ecolo).
“Het is vervelend dat u in het begin zei dat dit onze werf is, maar ze hebben u helemaal uitgekleed”, vindt Fabian Maingain (DéFi).

bron: Belga