Hinder op Brussels Airport door stroomonderbreking

Hinder op Brussels Airport door stroomonderbreking

Een nachtelijke stroomonderbreking veroorzaakt vanochtend hinder op de luchthaven Brussels Airport. Zo is er een probleem met het bagagesorteersysteem. Ook werken niet alle informatieborden op de luchthaven naar behoren. Dat zei Anke Fransen, woordvoerster van Brussels Airport. Het is niet duidelijk wanneer de hinder opgelost zou zijn. Fransen merkte nog op dat niet alle vluchten getroffen zijn. De stroomonderbreking deed zich voor rond 2 uur. “De onderbreking was redelijk snel opgelost”, aldus Fransen. “Het bagagesorteersysteem werkt wel niet op 100 procent.” Dat kan leiden tot vertraagde vluchten omdat de bagage niet tijdig bij het vliegtuig raakt of gelost wordt. Daarnaast kunnen ook luchtvaartmaatschappijen beslissen zonder bagage te vertrekken.

Door de stroomonderbreking werken ook niet alle informatieborden op de luchthaven. “Mensen aan de balie lichten de reizigers in”, aldus Fransen. Daarnaast wordt informatie verspreid via lokale omroepen. Fransen wijst er ook op dat belangrijke vluchtinformatie op het vliegticket staat.

Het is niet duidelijk hoeveel vluchten net getroffen zijn. Fransen merkte op dat er ook vluchten zijn die op tijd en met bagage vertrekken.

bron: Belga