Copa America – Chili wint Copa America na strafschoppen

Copa America - Chili wint Copa America na strafschoppen

Chili heeft na een penaltyserie ten koste van Argentinië de Copa America gewonnen. Na reguliere speeltijd en 30 minuten verlenging stond het 0-0. De penaltyserie eindigde in 4-2 in het voordeel van de Chilenen. Sterspeler Lionel Messi mistte de eerste penalty voor de Argentijnen.
De finale, een herhaling van de finale vorig jaar, was een typische Zuid-Amerikaanse wedstrijd vol temperament. Beide teams eindigden de eerste helft met tien spelers. Marcos Rojo (Argentinië) kreeg direct rood en Marcelo Díaz (Chili) kreeg twee keer geel.
Chili maakte in de reguliere speeltijd al de meeste aanspraak op de winst. De Argentijnse doelman Sergio Romero, oud-keeper van AZ, had echter een aantal goede reddingen in huis. Aan de andere kant wist Claudio Bravo zijn doel ook schoon te houden.
De wedstrijd werd gespeeld in het Metlife Stadium in New Jersey, waar normaal gesproken de NFL-clubs New York Giants en New York Jets hun thuiswedstrijden spelen.
Een dag eerder wist Colombia de derde plek veilig te stellen, door in de troostfinale Amerika te verslaan met 1-0. Carlos Bacca maakte het enige doelpunt van die wedstrijd.

bron: Belga