Werken voor een goed goel: Gilles Durdu bij Advocaten Zonder Grenzen

Wat doet je vereniging en uit wat bestaat je werk?
Advocaten Zonder Grenzen is een Internationale NGO die gevestigd is in Brussel. Wij werken met advocaten en het maatschappelijk middenveld in kwetsbare landen – Congo, Myanmar, Tunesië … – om de toegankelijkheid tot justitie te verbeteren. Wij helpen vrouwen, gevangenen, slachtoffers van internationale misdrijven en andere kwetsbare groepen voor hun rechten op te komen. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor een missie in Tsjaad, waar ik onze interventiestrategie en onze projecten coördineer.

Waarom werk je voor deze vereniging?
Omdat het zeer motiverend is om bij te dragen aan de eerbiediging van de mensenrechten en de duurzame ontwikkeling. De toegang tot justitie is een fundamenteel recht. Iedereen – zelfs de meest onbemiddelden – moet zijn stem kunnen laten horen in de rechtszaal.

Is je vereniging op zoek naar vrijwilligers?
AZG heeft een uitwisselingsnetwerk tussen juridische professionals afkomstig uit landen zowel in het Noorden als in het Zuiden. Advocaten, juristen en anderen zetten zich gratis in om nauwgezet onze projecten te ondersteunen door middel van opleidingen of rapporten. AZG laat hen toe om hun vaardigheden te delen en hun solidariteit te tonen.

GoedeDoelen_logo

Bent u op zoek naar betrouwbare data over Belgische goede doelen?
Wilt u een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? Surf dan naar Goededoelen.be.