Terwijl Herent hem viert, bekomt ex-burgemeester Willy Kuijpers in het ziekenhuis

De voormalige burgemeester van de gemeente Herent in Vlaams-Brabant, Willy Kuijpers (79), was zondagnamiddag in het ziekenhuis aan het bekomen tijdens zijn eigen huldeviering in zijn gemeente. Door verwikkelingen na een operatie werd hij opgenomen in het UZ Gasthuisberg in Leuven, waar zijn toestand donderdagnacht vrij slecht was. Inmiddels is hij weer aan de beterhand. De N-VA van Herent had voor 11 juli een huldeviering gepland voor het bekendste partijlid uit de gemeente. Door omstandigheden werd de huldiging van Kuijpers naar aanleiding van zijn afscheid aan de actieve politiek vervroegd naar 26 juni.
Kuijpers kampt al enige tijd met hartproblemen. Hij heeft al drie infarcten gehad. “Enkele weken geleden onderging hij met succes een geplande ingreep, zonder verdere verwikkelingen”, zegt Christophe Lonnoy, voorzitter van N-VA Herent. “Nadien liep hij bronchitis op, die erger geworden is. Door nevenwerkingen van de medicatie belandde hij opnieuw in het ziekenhuis. In Gasthuisberg is hij donderdagnacht vrij slecht geworden. Nu is zijn toestand alweer stabiel.”
In het ziekenhuis werd zaterdagnamiddag een videoboodschap opgenomen. Die werd een dag later vertoond tijdens de viering in zaal De Kempen. “De dokters gaven hem om medische redenen geen toestemming om naar de huldiging te komen. Ik vermoed dat hij tot op het laatste moment geprobeerd heeft om toch aanwezig te zijn. Woensdag wordt hij uit het ziekenhuis ontslagen”, zegt Lonnoy.
De gedwongen afwezigheid was een domper op de vreugde voor Kuijpers zelf, maar ook voor de 320 aanwezigen. De ex-politicus kan de opgenomen beelden en geluidsfragmenten maandag vanop zijn ziekenbed bekijken en beluisteren.

bron: Belga