Ruben Bemelmans is blij dat harde werk loont

Ruben Bemelmans (ATP 188) wist zich via de kwalificaties op de hoofdtabel van Wimbledon te knokken. De Limburger neemt het maandag in de eerste ronde op tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP 62). “Ik heb hard gewerkt en ben overgelukkig om te zien dat dat loont”, aldus Bemelmans. Bemelmans staat voor de vierde keer op de hoofdtabel van het grasgrandslamtoernooi. In 2011 en 2015 sneuvelde hij in de eerste ronde, in 2012 in de tweede. Het huidige seizoen van Bemelmans werd verstoord door een rugblessure.

“Het was niet makkelijk om twee à drie maanden aan de kant te staan”, verklaart de 28-jarige Bemelmans. “Ik heb veel getraind met Johan Van Herck (de kapitein van het Davis Cup-team, die hem onder zijn hoede nam bij Tennis Vlaanderen, nvdr.) om het goede gevoel en mijn niveau terug te vinden. Ik heb nu geen pijn meer en voel me goed op het court.”

Met Bellucci, eveneens 28 jaar oud en linkshandig, als tegenstander in de eerste ronde is een plek in de tweede ronde op het Londense gras niet uitgesloten. De Zuid-Amerikaan voelt zich meer in zijn sas op gravel en hardcourt. “Ik ben tevreden. Hij is niet echt een grasspecialist, terwijl ik wel van deze ondergrond houd. Nu ik opnieuw goed speel, heb ik veel hoop. Hopelijk volgen de resultaten”, besluit Bemelmans.

bron: Belga