Overlijden Andries Kinsbergen – Antwerpse liberalen loven overleden eregouverneur

Enkele Antwerpse Open Vld-mandatarissen reageren zondag op het overlijden van oud-gouverneur Andries Kinsbergen. “Hij was, samen met Frans Grootjans en Karel Poma, de drijvende kracht achter de Antwerpse liberalen in de tweede helft van de vorige eeuw”, klinkt het. “Kinsbergen was zeer belangrijk voor de partij. Met een duidelijk liberale visie heeft hij Antwerpen mee op de kaart gezet, nationaal en internationaal”, laat Didier De Blauwe, voorzitter van Open Vld Groot-Antwerpen weten.
Ook volgens federaal staatssecretaris Philippe De Backer betekende Kinsbergen veel voor Antwerpen. “Andries Kinsbergen was een warme man. Hij versterkte het Antwerps economisch weefsel, maar wilde mensen ook sterker maken door ze te emanciperen en kansen te geven. Het Antwerps liberalisme verliest vandaag een grote persoonlijkheid”, stelt hij.
Claude Marinower, schepen van Onderwijs in Antwerpen, had nog regelmatig contact met hem: “Andries heeft mij steeds met raad en daad bijgestaan en ook na het einde van zijn gouverneurschap had ik nog regelmatig contact met hem. Elke ontmoeting was even hartelijk, hij was een uitermate vriendelijk man.”

bron: Belga