Minister van staat Andries Kinsbergen overleden

Minister van staat Andries Kinsbergen overleden

Minister van Staat en eregouverneur Andries Kinsbergen is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Antwerpse provinciebestuur zondag meegedeeld in een persbericht. Kinsbergen was gouverneur van de provincie Antwerpen van 1967 tot 1993. Kinsbergen startte zijn carrière als advocaat aan de balie van Antwerpen. Later ging hij ook doceren aan de Antwerpse universiteit. In 1967 werd Kinsbergen, die tot de liberale familie behoorde, benoemd tot provinciegouverneur.
“Wij zijn en blijven hem bijzonder dankbaar en erkentelijk voor zijn toegewijde inzet en engagement voor de Provincie Antwerpen in het bijzonder op het vlak van hoger onderwijs, de zorg voor personen met een handicap en de sociaaleconomische ontwikkeling van de haven, de industrie en de diamant. Hij legde de basis voor professioneel veiligheidsonderwijs en de efficiënte voorkoming en bestrijding van incidenten en rampen in de provincie Antwerpen”, zo staat te lezen in het persbericht.
De overleden minister van staat krijgt een staatsbegrafenis op zaterdag 2 juli om 11.00 uur aan de Universiteit Antwerpen.

bron: Belga