Jacques Borlée verkeerde tien minuten in emotionele rollercoaster

Op tien minuten tijd zag Jacques Borlée zondag eerst zijn zonen Jonathan en Dylan naast een podiumplaats grijpen op de 400 meter, om daarna zijn dochter Olivia een olympisch ticket te zien halen halen op de 200 meter van het Belgische kampioenschap atletiek. “Het was een gelijkaardige situatie zoals in 2010 in Barcelona. Toen sneuvelde Olivia in de reeksen van de 200 meter, slechts enkele minuten voordat Kevin (die zich kroonde tot Europees kampioen) en Jonathan de finale liepen”, herinnert de trainer zich nog goed. Jacques Borlée kon zijn emoties niet wegstoppen na de kwalificatie van dochter Olivia Borlée op de 200 meter voor de Olympische Spelen in Rio (5-21 augustus). “Het is geweldig. Het was zeer zwaar voor haar. Je kan het je niet voorstellen wat ze allemaal beleefd heeft. Na jaren en jaren van hard werken, kwalificeert ze zich nu. Ze is een geweldig voorbeeld voor de hele familie. Ze is er altijd voor iedereen.”

Jonathan (46.59) en Dylan (46.77) eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats op de 400 meter. “Ze hebben niet kunnen werken op pure snelheid door de hamstringproblemen waarmee ze beiden te kampen hadden. Jonathan was zeer snel na 200 meter maar zakte daarna wat weg. Hij moet geduldig zijn. Hij loopt zeker individueel op het Europees kampioenschap in Amsterdam want hij moet ritme ontwikkelen. Van Dylan had ik vandaag geen betere tijd verwacht dan 46.50.”

Het goede nieuws voor de coach van de Belgian Tornados is de prestatie van de andere leden van aflossingsploeg op de 4×400 meter. In afwezigheid van Kevin Borlée won Julien Watrin de wedstrijd in 45.73, voor Robin Vanderbemden (45.95) en Antoine Gillet (46.18). “De resultaten zijn het belangrijkst. Als er vijf of zes atleten de 400 meter onder de 46 seconden lopen, is dat zeer goed. We zullen zien hoe we onze krachten gaan bundelen op het Europees kampioenschap.”

bron: Belga