Homans belooft 23.000 nieuwe sociale huurwoningen

Homans belooft 23.000 nieuwe sociale huurwoningen

Er komen de komende jaren 23.000 sociale huurwoningen bij. Dat belooft Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA). “We zorgen niet alleen voor een groter aanbod, maar verbeteren ook de woonkwaliteit”, zegt ze in De Zondag. Vlaams minister Liesbeth Homans wil het aantal sociale huurwoningen tegen het eind van deze legislatuur optrekken tot 174.000. “Aan zowat de helft wordt al gebouwd of zit de eerste steenlegging eraan te komen”, aldus Homans. Het zijn de sociale huisvestingmaatschappijen die instaan voor de bouw.
Daarnaast worden 15.000 bestaande sociale huurwoningen gerenoveerd. “Renovatie en uitbreiding van het sociaal woonpatrimonium zijn speerpunten van mijn beleid”, benadrukt de minister. “We zorgen niet alleen voor een groter aanbod, maar verbeteren ook de woonkwaliteit. Nog te vaak betalen huurders hoge energiekosten omdat de woning verouderd is.”
In Oost-Vlaanderen zullen er 6.000 sociale huurwoningen bijkomen, in Antwerpen een kleine 6.000, in West-Vlaanderen een grote 5.000, in Vlaams-Brabant iets meer dan 3.600 en in Limburg 2.200.

bron: Belga