EK 2016 - "Misschien niet slecht dat Thomas Vermaelen beetje rust krijgt"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bondscoach Marc Wilmots moet met Thomas Vermaelen een sterkhouder missen in de kwartfinales op het EK. De verdediger van Barcelona, die in uitstekende doen is op EURO2016, pakte zondag tegen Hongarije zijn tweede gele kaart van het toernooi en is zo geschorst voor de kwartfinale van vrijdag tegen Wales. "Daar kunnen we nu niets aan veranderen, we moeten niet wenen en we zullen oplossingen vinden", verklaarde Wilmots na afloop van de partij tegen Hongarije. "De andere spelers trainen allemaal heel goed en zijn klaar. Ik had mijn spelers gevraagd om zich niet in te houden."

Wie Vermaelen vervangt, wilde de bondscoach nog niet kwijt. Een mogelijke optie is dat Jan Vertonghen naar het centrum getrokken wordt en dat Jordan Lukaku zo op de linksachterpositie komt te staan. "Uiteraard is het jammer dat we Thomas moeten missen. Hij speelt op dit EK op een heel hoog niveau en is uitmuntend. Na vier wedstrijden op rij is het misschien niet slecht dat hij wat rust krijgt. Op die manier is hij topfit als wij de halve finales zouden bereiken", stelde de bondscoach.

Maar liefst vijf Belgen riskeren overigens een schorsing in een mogelijke halve finale bij een gele kaart tegen Wales. Dat zijn Thomas Meunier, Jan Vertonghen, Axel Witsel, Marouane Fellaini en Michy Batshuayi. Na de kwartfinales wordt de teller op nul gezet en worden de gele kaarten kwijtgescholden.

bron: Belga