EK 2016 - Eén wijziging in basiself Rode Duivels tegen Hongarije: Mertens vervangt Carrasco

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische basiself voor de achtste finale op EURO2016 tegen Hongarije bevat slechts één wijziging in vergelijking met de partij tegen Zweden. De Rode Duivels starten zondagavond in het Stadium de Toulouse met nagenoeg met dezelfde elf spelers als tijdens hun derde en laatste groepswedstrijd tegen de Zweden, op de rechterflank verdringt Dries Mertens Yannick Carrasco wel naar de bank. Doelman Thibaut Courtois krijgt het kwartet Thomas Meunier, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen voor zich. Axel Witsel, Radja Nainggolan en Kevin De Bruyne vormen de driehoek op het middenveld en vooraan moeten Mertens, Eden Hazard en diepe spits Romelu Lukaku voor offensieve impulsen zorgen. Voor de kwieke Mertens wordt het na drie invalbeurten zijn eerste basisplek op dit EK.

Vier Duivels moeten overigens oppassen voor een tweede gele kaart (en bijhorende schorsing voor een eventuele kwartfinale), dat zijn Meunier, Vermaelen, Vertonghen en Witsel. Bij underdog Hongarije wordt het vooral uitkijken naar de 40-jarige goalie Gabor Kiraly, verdediger Roland Juhasz en vedette Balazs Dzsudzsak.

De partij tussen de verrassende Hongaren (winnaar in een groep met Portugal, IJsland en Oostenrijk) en de Belgen wordt zondagavond om 21u in het Stadium de Toulouse afgewerkt. Het kleinste stadion tijdens EURO2016, dat plaats biedt aan 33.000 toeschouwers, was eerder dit EK al gastheer voor de duels Spanje-Tsjechië (1-0), Italië-Zweden (1-0) en Rusland-Wales (0-3). Er worden slechts ongeveer 6.500 Belgische en maar liefst 15.000 Hongaarse fans verwacht.

Opstelling België: Courtois, Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Nainggolan, Mertens, De Bruyne, Hazard (cap), R. Lukaku

Bondscoach: Marc Wilmots (BEL)

bron: Belga