David Goffin voelt zich goed voor duel met Alexander Ward

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 11) is klaar voor zijn eerste wedstrijd op Wimbledon, maandag tegen de Brit Alexander Ward (ATP 244). "Het is nooit gemakkelijk om van gravel over te gaan op gras, maar ik heb een goede voorbereiding achter de rug en voel me goed", aldus de 25-jarige Luikenaar. Goffin heeft een geslaagde eerste seizoenshelft achter de rug, met halve finales in Indian Wells en Miami en een kwartfinale op Roland Garros. Hij is dus vol vertrouwen voor Wimbledon. Vorig jaar haalde Goffin de achtste finales op het Londense gras. Hij verloor toen van de Zwitser Stan Wawrinka.

Woensdag won de Luikenaar op het demonstratietoernooi 'The Boodles' met 6-3 en 7-5 van 's werelds nummer één Novak Djokovic. "Die zege is eigenlijk onbelangrijk, maar het was toch een fantastische dag. Ik speelde een uitstekende wedstrijd. Dat toont tenminste aan dat mijn spelniveau goed is en dat ik goed kan spelen op gras."

De 26-jarige Ward komt voor het eerst in actie op een grandslamtoernooi. "Ik ken Ward. Ik heb hem al één keer verslagen, op een Challenger in Guadeloupe in 2012. Het is altijd speciaal tegen een Brit aan te treden op Wimbledon. Vorig jaar maakte ik dat al mee tegen Liam Broady. Het publiek zal achter hem staan, ik hoop dat ik een goede match zal spelen", besluit Goffin.

Voor Ward, die een wildcard kreeg, is het een droom op Wimbledon te mogen spelen. "Ik ben in de zevende hemel", aldus de Brit. "Wimbledon is het grootste toernooi op deze planeet. Natuurlijk had ik liever een reekshoofd vermeden in de eerste ronde. Maar ik heb al meerdere mooie overwinningen gerealiseerd en ga het court op in de veronderstelling dat ik een topprestatie kan realiseren."

bron: Belga