Circa 45.000 toeschouwers op Belgian Air Force Days in Florennes

Circa 45.000 toeschouwers op Belgian Air Force Days in Florennes

Ongeveer 45.000 mensen zijn zaterdag en zondag afgezakt naar de tweejaarlijkse “Belgian Air Force Days” van het ministerie van Landsverdediging in Florennes. Er waren heel wat historische en hedendaagse vliegtuigen te zien op een tentoonstelling, maar er was ook een gesmaakte, spectaculaire airshow. Zaterdag werden 20.000 toeschouwers geteld, zondag 25.000. Zaterdag hadden de organisatoren omwille van het slechte weer beslist om op zondag alleen mensen met een vooraf aangeschaft ticket toe te laten op de terreinen. Maar uiteindelijk mochten ook bezoekers met een ticket van de dag zelf nog op het terrein. Men wilde bezoekers die uit het verre Vlaanderen waren gekomen, niet botweg weigeren, omdat niet iedereen op de hoogte was van de verandering waartoe zaterdag was beslist.

De deuren werden zondag trouwens vroeger geopend, waardoor de toegang tot het terrein vlotter verliep, aldus de organisatoren. Zaterdag was wat ongenoegen ontstaan omdat het zolang duurde eer men op het terrein kon geraken, maar dat had te maken met strikte veiligheidsmaatregelen.

De organisatoren van het spektakel waren bijzonder fier omdat ze vier van de vijf vliegtuigen konden tonen die in aanmerking komen om de F16’s op te volgen, naast nog vele tientallen historische en nieuwe vliegtuigmodellen die ter plekke konden gespot worden.

bron: Belga