BK atletiek – Julien Watrin is blij dat hij goede vorm te pakken heeft

BK atletiek - Julien Watrin is blij dat hij goede vorm te pakken heeft

Julien Watrin mag zich een jaar lang Belgisch kampioen op de 400 meter noemen. Zondag kwam hij in Brussel met een tijd van 45.73 als eerste over de meet. “Dit is een opluchting. Ik heb de goede vorm opnieuw te pakken, de pubalgie ligt achter mij”, verklaarde Watrin, die de laatste jaren niet gespaard bleef van blessures. “Ik wist dat ik goed was. Mijn examens zijn voorbij en ik kon me deze week ontspannen. Ik legde mezelf geen druk op om deze titel binnen te halen. In de reeksen maakte ik opeens een klik in de tweede bocht. Ik wist dat ik dynamischer moest vertrekken, ik dacht dat ik op het einde zeer sterk kon terugkomen. Ik vond het goede gevoel tijdens de wedstrijd terug, ik ben zeer tevreden”, analyseerde Watrin zijn wedstrijd.
Watrin traint samen met Jonathan Borlée, die zondag niet verder kwam dan een vierde plaats. “Op training loopt hij altijd sneller dan mij. Maar hij en Dylan keren net terug uit blessure. We zitten niet in dezelfde fase van onze voorbereiding. Maar Jonathan kan op enkele weken tijd zeer sterk terugkeren.”
Robin Vanderbemden eindigde als tweede achter Watrin met een tijd van 45.98. “Ik ben als een kamikaze van start gegaan”, vertelde de jonge atleet. “Gisteren was ik minder goed vertrokken en kwam ik vast te zitten na 300 meter. Vandaag liep ik de eerste 200 meter voluit. Ik voelde mijn benen niet meer na 300 meter, maar ik had gelukkig wel een voorsprong genomen. Het doet goed om onder de 47 seconden te duiken. Vooraf had ik getekend voor een tijd van 46 seconden. 45.98 is echt een geweldige chrono. Jonathan kloppen geeft mij zeker en vast een mentale boost, maar alles hangt ook af van de vorm van het moment.”

bron: Belga