Terreurdreiging – Openbare evenementen om veiligheidsredenen afgelast in Brussel

De Anti-Sabam Street Rave van zaterdag en het muziekevenement Brüxsel Jardin op zondag zijn afgelast wegens diverse redenen laten de organisatoren en het kabinet van Brussels burgemeester Mayeur weten. Tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Hongarije op zondag zullen er geen extra maatregelen genomen worden voor de veiligheid. Op zaterdag zou de Anti-Sabam Streer Rave plaatsvinden aan het station Brussel-Noord, maar dat evenement werd door de Stad Brussel verboden. Op Facebook stonden er meer dan drieduizend mensen op aanwezig. Het kabinet van Brussels burgemeester Mayeur laat weten dat de organisatoren geen aanvraag hebben ingediend voor het evenement.
Ook het muziekevenement Brüxsel Jardin, dat zondag op het Poelaertplein zou plaatsvinden, is afgelast. Volgens het kabinet van Mayeur kwamen er te veel klachten van de buren binnen op het stadhuis. Zij vreesden voor geluidsoverlast. Op de Facebookpagina van de organisatie zelf wordt een andere reden aangehaald. “Met spijt in het hart moeten we aankondigen dat omwille van de terreurdreiging, de lokale autoriteiten ons hebben gevraagd om het evenement af te gelasten”, aldus Brüxsel Jardin.
Voor de wedstrijd tussen Belgie – Hongarije op zondag 21 uur, neemt de Stad Brussel geen verstrengde maatregelen, maar de regels moeten strikt nageleefd worden. “Er mogen geen televisieschermen naar de straat gericht worden en er mag geen alcohol verkocht worden na 23 uur in de nachtwinkels binnen de voetgangerszone”, stelt Fabrice Voogt, woordvoerder van burgemeester Mayeur.

bron: Belga