Marc Wilmots: "Moeten tegenstander laten lopen en moe maken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Marc Wilmots laat niet in zijn kaarten kijken wat zijn basiself voor de achtste finale van zondag in Toulouse tegen Hongarije betreft. "Of ik met dezelfde elf als tegen Zweden start? We moeten eerst de laatste training nog afwachten, daar kan altijd iets gebeuren", zei de bondscoach van de Rode Duivels op zijn internationale persconferentie een dag voor de wedstrijd. Verwacht wordt dat Radja Nainggolan zondag in het Stadium de Toulouse opnieuw in de basiself van de Duivels staat, Mousa Dembélé lijkt immers nog niet helemaal hersteld van zijn enkelblessure. Dembélé kwam wel in actie op de laatste training voor aanvang van de wedstrijd (die slechts een kwartier open was voor de media), maar de kans dat de Tottenham-middenvelder ook daadwerkelijk aan de aftrap verschijnt, is klein. In principe verschijnen dezelfde elf als woensdag in Nice tegen Zweden dus gewoon opnieuw tussen de lijnen.

Wilmots beseft dat de Rode Duivels zondag de topfavoriet zijn in Toulouse. "Dat is logisch. We worden hier als een van de vijf grote teams beschouwd, dus is het normaal dat de druk bij ons ligt. Er zijn veel verwachtingen, maar we hebben al druk sinds het begin van het toernooi. We doen er alles aan om zo ver mogelijk te geraken op dit toernooi en beseffen allemaal dat we kritiek zullen krijgen als we morgen verliezen", klonk het.

De bondscoach wil dat zijn spelers snel spelen. "Snelle balcirculatie is heel belangrijk. Ik heb liever balbezit, zo laat je je tegenstrever lopen, maak je hem moe en lok je hem in de fout. Zij zullen voor hun leven vechten, het is aan ons om ook slim te zijn. We zijn er in ieder geval klaar voor en hebben de Hongaren uitvoerig bestudeerd. Het valt af te wachten hoe ze precies zullen spelen, maar wij zijn op alle scenario's voorbereid."

Wilmots had eerder al laten optekenen dat er nu een ander toernooi begint. "Nu moeten we niet meer rekenen", stelde hij zaterdag. "Bij winst sta je in de kwartfinales, bij verlies moet je naar huis. Duidelijker kan niet. Op dit EK hebben we het tot nu toe nog niet zo slecht gedaan, maar het kan altijd beter."

bron: Belga