Fabio Cannavaro prijst Italiaanse defensie

Fabio Cannavaro prijst Italiaanse defensie

Italië beschikt niet over dezelfde kwaliteit als andere toplanden maar kan wel leunen op een ijzersterke verdediging. “Buffon heeft met Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini een garantie voor zich. Samen zijn ze tot grootse dingen in staat”, zegt oud-wereldkampioen Fabio Cannavaro over het kwartet van Juventus.
Italië kroonde zich op het EK na zeges tegen België (2-0) en Zweden (1-0) tot groepswinnaar. Het laatste duel tegen Ierland (0-1), met een veredeld B-elftal, was er (voor Italië) louter een voor de statistieken. “Antonio Conte heeft uitstekend werk verricht”, stelt Cannavaro zaterdag in Gazzetta dello Sport. “Hij weet dat hij niet over dezelfde kwaliteit kan beschikken als andere toplanden. Daarom zet hij in op karakter en organisatie.”

Maandag speelt de Squadra in de achtste finales tegen titelverdediger Spanje. “Als we een ronde willen doorgaan, wordt de instelling waarmee de jongens op het veld komen doorslaggevend”, voorspelt Cannavaro. De favorieten voor de titel zijn volgens de voormalige topverdediger het thuisland Frankrijk en Duitsland. “Daarachter plaats ik Spanje, België en ons”, luidt het nog.

bron: Belga