Dylan Groenewegen is Nederlands kampioen op de weg

Dylan Groenewegen is Nederlands kampioen op de weg

Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) is de nieuwe Nederlandse kampioen op de weg. Hij haalde het zaterdag na 212 km in een massasprint in Ouddorp voor Wouter Wippert (Cannondale) en Wim Stroetinga (Parkhotel Valkenburg CT).
De 23-jarige Groenewegen, dit jaar ook al winnaar van onder meer de Heistse Pijl, volgt op de erelijst Niki Terpstra op. De renner van Etixx-Quick.Step zegde geblesseerd af voor de titelstrijd. Groenewegen liet zaterdag zien waarom hij de grote favoriet was en beloonde het werk van zijn ploeggenoten. “Dit is zo gaaf”, glunderde hij. “Voor mezelf en voor de ploeg. We hebben de koers gecontroleerd en ik mocht het afmaken.”

Groenewegen start volgende week met een rood-wit-blauwe kampioenstrui aan de Ronde van Frankrijk. Daar mag hij het topsprinters als Marcel Kittel, Mark Cavendish en André Greipel lastig gaan maken. “Daar ga ik het ook gewoon proberen”, zei Groenewegen. “Voor een sprinter is het belangrijk dat hij vertrouwen heeft. Nou, dat heb ik nu wel. Ik zag Stoetinga aan gaan en ging er eigenlijk vrij makkelijk overheen.”

bron: Belga