Graffiti-artiest verbannen uit nationale parken

Een Amerikaanse graffiti-artiest is twee jaar lang niet welkom in de nationale natuurparken van de Verenigde Staten. De vrouw hadwerken gespoten in zeven parken en dat werd haar niet in dank afgenomen.

Casey Nocket ging onder andere in Yosemite, Death Valley en Rocky Mountain National Park aan de slag. De New Yorkse sierde beschermde rotspartijen met haar werk. Aangezien ze een acrylverf gebruikte, waren de tekeningen erg moeilijk om te verwijderen. Nocket tekende haar werk met de tag ‘Creepytings’, wat ook de naam van haar accounts op Instagram en Tumblr was. Woeste gebruikers van de site Reddit konden haar identiteit zo snel achterhalen.

In samenwerking met Reddit-gebruikers slaagde onderzoekers van de parkdiensten erin om haar tegen te houden en aan te klagen. Ze pleitte schuldig aan zeven aanklachten wegens vandalisme en verwoesting van eigendom van de overheid. Dat komt haar duur te staan. Zo is het haar niet toegestaan om twee jaar lang nog voet te zetten in nationale parken, die ongeveer een vijfde van de oppervlakte van de Verenigde Staten beslaan. Daarnaast moet ze ook nog 200 uur gemeenschapsdienst doen en zal ze nog een geldboete krijgen.