NMBS past treinaanbod aan vanaf 25 juni voor zomervakantie

NMBS past treinaanbod aan vanaf 25 juni voor zomervakantie

Met de zomervakantie in zicht past de NMBS haar treinaanbod aan van 25 juni tot 28 augustus. De vervoersmaatschappij legt extra treinen in naar de populaire toeristische bestemmingen. Daarnaast rijden een aantal piekuurtreinen niet, gezien het kleinere aantal pendelaars en studenten, zo zegt de NMBS vandaag in een persbericht. Zowel tijdens de werkweek als tijdens het weekend worden de kuststations van Oostende, Blankenberge, Knokke en De Panne extra bediend. Op een weekdag zijn er dertig bijkomende treinen van en naar de kust, goed voor 22.400 extra zitplaatsen per dag. Bij mooi weer kunnen nog eens zes extra treinen worden ingezet, goed voor 5.156 bijkomende zitplaatsen.

Op zaterdag, zondag en feestdagen zijn er in totaal 32 toeristentreinen van en naar de kuststations. Die zorgen dagelijks voor 28.028 bijkomende zitplaatsen. Als er mooi weer voorspeld wordt, kunnen daar elke dag nog eens zes extra treinen bijkomen, die op hun beurt 3.476 bijkomende zitplaatsen bieden, zegt de NMBS.

Ook voor andere toeristische trekpleisters, zoals de Ardennen en het pretpark Walibi, wordt het aanbod versterkt. Daardoor rijden er tijdens een weekdag twaalf ICT-treinen. Tijdens weekends zijn dat er dagelijks 24.

Tijdens de zomermaanden rijdt een aantal piekuurtreinen niet. Dat komt omdat het aantal pendelaars tijdens deze periode minder talrijk is, zegt de NMBS.

Reizigers die meer informatie willen over het zomeraanbod, kunnen terecht op de website www.detrein.be, de gratis NMBS-app, de Facebook- en Twitteraccounts of bij het personeel in de stations.

Net zoals vorige schoolvakanties voorziet NMBS in het speciale jongerentarief “Go Unlimited”. Daarmee kunnen jongeren tot 26 jaar de hele zomervakantie voor 12 euro per week of 25 euro per maand onbeperkt reizen in tweede klasse, en dat in heel België. Daarnaast wordt tijdens de zomermaanden de duurtijd van de weekendbiljetten verlengd. Van 1 juli tot en met 29 augustus zijn alle weekendbiljetten geldig vanaf vrijdag tot en met maandag.

bron: Belga