LeBron James past voor Rio

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse basketvedette LeBron James neemt in augustus niet deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De ster van NBA-kampioen Cleveland zegt een rustperiode in te lassen na een slopend seizoen.

De 31-jarige James leidde de Cavaliers in een spannende finale tegen uittredend kampioen Golden State naar de eerste titel in de clubgeschiedenis. Zondag wonnen de 'Cavs' het zevende en beslissende duel.

"King James" nam al drie keer deel aan de Olympische Spelen. In 2008 en 2012 won hij met Team USA goud, in 2004 brons.

Met zijn forfait volgt LeBron James het voorbeeld van andere Amerikaanse toppers zoals Stephen Curry (Golden State), Chris Paul en Blake Griffin (Los Angeles Clippers), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs) en James Harden (Houston Rockets). Die lieten al eerder weten niet naar Brazilië af te reizen.

Bondscoach Mike Krzyzewski maakt zijn olympische selectie met twaalf namen volgende week bekend. Carmelo Anthony (New York Knicks), Kevin Durant (Oklahoma City) en Kyrie Irving (Cleveland) worden in principe de leiders van het Amerikaanse team. Op 18 juli start een eerste trainingskamp in Las Vegas.

bron: Belga