Eurostadion – Gemeenteraadsleden Grimbergen aanvaarden bod van 557.400 euro voor buurtweg Parking C

Op de gemeenteraad van Grimbergen is donderdagavond het bod van de Stad Brussel van 557.400 euro voor het opkopen van de buurtweg over Parking C, goedgekeurd met 17 ja- tegen 13 neen-stemmen. De gemeente Grimbergen zal de uitspraak van de rechter in de zaak met Ghelamco om de verjaring van de buurtweg nu benaarstigen, staat in de dadingsovereenkomst. Op 29 juni komt de zaak rond de verjaring voor. Indien de vrederechter de verjaring goedkeurt, krijgt de gemeente Grimbergen niets. Nu kiest ze voor zekerheid en krijgt ze door de verkoop meer dan een half miljoen euro van de Stad Brussel. De buurtweg van 3.716 vierkante meter werd verkocht voor 150 euro per vierkante meter.
De burgemeester van Grimbergen, Marleen Mertens (CD&V) staat achter de keuze voor zekerheid, ondanks het feit dat ze gelooft in het dossier. “Onze advocaten geloven dat het bestaan van de buurtweg aangetoond kan worden, maar het college heeft beslist dat het beter is één vogel in de hand te hebben dan tien in de lucht. Zonder een positieve uitspraak van de vrederechter hebben we niets”, zegt Marleen Mertens (CD&V).
De oppositieleden voelden zich verraden en vinden dat zij de macht die ze hadden om de bouw van het stadion tegen te gaan uit handen hebben gegeven. “De meerderheid heeft zijn broek laten zakken door het al op een principeakkoord te smijten met de Stad Brussel”, zegt Philip Roosen (N-VA).

bron: Belga