Daniël Termont: “Onvoorzichtig geweest in contacten met bedrijfsleven”

Daniël Termont: "Onvoorzichtig geweest in contacten met bedrijfsleven"

De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) erkent in het verleden in contacten met het bedrijfsleven “onvoorzichtig” te zijn geweest. Hij meent een inschattingsfout gemaakt te hebben in zijn contacten met Optima en Jeroen Piqueur en stelt zich ter beschikking van de deontologische commissie van de stad Gent. Dat verduidelijkte Termont vanavond op een persconferentie in het stadhuis. Termont brengt alle contacten die hij de afgelopen vijftien jaar met Optima en Jeroen Piqueur had in kaart en maakt dat dossier (allicht maandag al) over aan de deontologische commissie van de stad Gent. Die commissie staat onder voorzitterschap van een erevrederechter.

Het is aan die commissie om die informatie te toetsen aan de “Deontologische code voor lokale mandatarissen”, waarna ze een dossier kan overmaken aan de gemeenteraad.

Termont zal geen klacht indienen tegen onbekenden na verschillende artikels over zijn (vermeende) banden met Optima of Piqueur in de media, de afgelopen dagen. “In de voorbije weken ben ik persoonlijk aangepakt op basis van geruchten, insinuaties en roddels”, zei Termont. “Dat raakt mij diep want ik sta 100 procent recht in mijn schoenen.”

Termont benadrukt dat al zijn contacten met het bedrijfsleven er waren in functie van de stad Gent en nooit voor private doeleinden. Hij meent ook geen wettelijke fouten gemaakt te hebben.

bron: Belga