Coucke en compagnon pompen 50 miljoen euro in pretpark in Durbuy

Coucke en compagnon pompen 50 miljoen euro in pretpark in Durbuy

Marc Coucke heeft vandaag zijn project voorgesteld voor het nieuwe pretpark La Petite Merveille in Durbuy. Samen met zijn zakenpartner Bart Maerten, investeert de oprichter van Omega Pharma 50 miljoen euro tegen 2020 in het project, dat inzet op groen en duurzaam toerisme. Het park opent op 1 juli al zijn deuren, maar pas tegen de volgende paasvakantie zullen alle veranderingen volledig doorgevoerd zijn. Het vernieuwde La Petite Merveille is een fusie van twee concurrerende parken uit het Waalse toeristische stadje: La Petite Merveille en Durbuy Adventure. Het pretpark zal “activiteiten gelinkt aan de natuur” aanbieden op een domein van ongeveer 300 hectare, luidt het vandaag op de persconferentie in Durbuy.

Omdat het park inzet op duurzaamheid, zullen alle gemotoriseerde attracties, zoals karting en quadrijden, geschrapt worden. De klassieke attracties, zoals kajakken, mountainbiken, de death-ride en speleologie zullen blijven bestaan, verzekert Coucke.

Daarnaast zal er ook plaats zijn voor chalets en villa’s. “Het doel is om de toegang tot het avonturenpark mogelijk te maken voor alle doelgroepen, van kinderen tot grootouders en van scholen tot bedrijven die teambuildings willen organiseren”, zegt Maerten.

Om verkeershinder in de regio te voorkomen, werd een mobiliteitsplan opgesteld. Er zullen onder meer extra parkings komen, de weginfrastructuur zal op sommige plaatsten worden aangepast en op termijn wordt ook een kabelbaan aangelegd. Naast de investering van 50 miljoen euro tegen 2020 in het park, is Coucke ook van plan om op het domein een museum voor moderne kunst op te richten. De plannen daarvoor zijn echter nog niet concreet.

bron: Belga