Stevige onweersbuien en veel neerslag

Stevige onweersbuien en veel neerslag

Verspreid in het hele land komen vanmiddag en -avond stevige onweersbuien voor. Plaatselijk valt veel neerslag in korte tijd. Bovendien is er ook kans op hagel en zware windstoten. De maxima bedragen 25 graden aan de kust en 28 tot 31 graden verder landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige wind. Vannacht komen plaatselijk nog enkele onweersbuien voor. Later zal de intensiteit afnemen, het eerst over het westen van het land. De minima bedragen 15 graden aan zee en 18 tot lokaal 20 graden in het oostelijke binnenland. Morgen is het wisselend tot zwaarbewolkt met nog buien die vooral over de oostelijke landshelft gepaard kunnen gaan met onweer. Aan de kust en in het westen wordt het snel droog met in de namiddag ook zonnige perioden. Er waait een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen. De maxima bedragen 20 graden aan de kust, 23 graden in het centrum tot 26 graden in het zuidoosten.

Zaterdag komen vooral over het oosten van het land nog geregeld buien voor. Elders is de buienkans kleiner en verschijnt de zon af en toe. Aan de kust blijft het geheel droog en vaak ook zonnig.

Van zondag tot en met woensdag is het licht wisselvallig met zonnige perioden, maar iedere dag is er kans op een bui. De middagtemperatuur schommelt rond 20 graden.

bron: Belga