Hein Vanhaezebrouck ziet eerste trainingssessie AA Gent in het water vallen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Door de hevige regenval boven het oefencomplex van AA Gent konden de spelers van Hein Vanhaezebrouck donderdagvoormiddag hun eerste training van het seizoen niet buiten afwerken. Laurent Depoitre en co. trokken om 9u30 de sporthal in om er wat te fietsen en aan krachttraining te doen. Er waren 16 spelers aanwezig, inclusief nieuwkomer Dieumerci Ndongala. Om 12u30 was de training voorbij. "Het weer dwong ons binnen te trainen", zei Vanhaezebrouck. "Natuurlijk had ik veel liever op het veld getraind, maar door de regenval en bliksem moesten we in de sporthal aan de slag. We hebben alleen krachttraining gedaan. Deze namiddag is er om 16u opnieuw een oefensessie. Hopelijk valt het weer dan wel mee. Wij trainden ongeveer drie uur met 16 spelers. Er moeten er dus nog een pak bijkomen. Transfers? Die zullen er wel komen, zeker? Ik wil nog niet vooruitlopen op onze ambities. Het is nog maar de eerste trainingsdag. De eerste competitiewedstrijd is nog heel ver weg."

Traditiegetrouw ging voorzitter Ivan De Witte langs bij de spelers en trainersstaf tijdens de eerste oefensessie. Naderhand had De Witte, onder vier ogen, nog een uitvoerig gesprek met trainer Vanhaezebrouck.

"Ik vind het logisch dat ik eens passeer tijdens de eerste training", aldus De Witte. "Vandaag breekt immers een nieuwe periode aan, een nieuw kampioenschap. Tijdens het gesprek met de spelersgroep heb ik het niet meteen over de doelstellingen gehad. Natuurlijk moet Play-off 1 een doel zijn. Maar het is ook afwachten wat de transferperiode nog brengt. Wij hebben met Dieumerci Ndongala al een grote vis binnengehaald, maar het is afwachten welke bewegingen er nog op de markt zullen zijn. Wellicht is er ook vraag naar spelers als Sven Kums, Laurent Depoitre en Matz Sels. Zij zijn de sterkhouders. Maar doet er zich een win-winsituatie voor, dan kan er natuurlijk altijd gepraat worden. Zoals het er nu naar uit ziet, blijven zij aan de slag bij AA Gent en trekken ze mee op oefenkamp."

bron: Belga