Duitsland optimistisch over speelkansen Boateng

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Duitse technische staff is "zeer optimistisch" omtrent de speelkansen van centrale verdediger Jérôme Boateng, zondag in de achtste finale in Rijsel tegen Slovakije. De Bayern-verdediger liep dinsdag in de laatste groepswedstrijd van de Mannschaft tegen Noord-Ierland een blessure aan de rechterkuit op. "Zijn kwetsuur is mooi aan het genezen. De medische staff doet er momenteel alles aan om hem speelklaar te krijgen voor de wedstrijd van zondag", vertelde Marcus Sorg, een van de assistenten van bondscoach Joachim Löw.

Samen met Mats Hummels vormt Boateng een van de beste verdedigersduo's ter wereld, maar ook als hij niet speelklaar raakt heeft de regerende wereldkampioen achterin voldoende oplossingen. "Höwedes en Mustafi staan klaar om hem te vervangen", bekende assistent-bondscoach Thomas Schneider. "We hebben vertrouwen in hun kwaliteiten. Ze hebben dit toernooi al getoond dat ze er staan als we hen nodig hebben."

Bij tegenstander Slovakije zijn er heel wat meer blessurezorgen. Dusan Svento en Robert Mak sukkelen met spierblessures, rechtsachter Peter Pekarik liep in het scoreloos gelijkspel tegen Engeland een neusbreuk op. Die laatste zou tegen Duitsland wel met een neusmasker kunnen spelen. Ook achter de namen van Tomas Hubocan (hielblessure) en Miroslav Stoch (ziek) staan nog vraagtekens.

Voor de eerste achtste finale op een EK in de geschiedenis van het nog jonge land houdt bondscoach Jan Kozak voorlopig de druk af. "Met een stek bij de laatste zestien hebben wij ons doel al bereikt", vertelde Kozak op een persconferentie. "Er ligt dus geen druk meer bij ons en de favorietenrol is natuurlijk voor Duitsland: als regerende wereldkampioen hebben zij hun groep gewonnen zonder tegendoelpunt. Dat zegt genoeg."

bron: Belga