Democraten zeggen niet af te laten in debat wapenwetgeving

Democraten zeggen niet af te laten in debat wapenwetgeving

Leden van de Democratische partij hebben vanmorgen aangekondigd te zullen blijven vechten voor strengere wapenwetgeving. “Wij blijven vechten”, zei afgevaardigde John Lewis voor de staat Georgia. “Wanneer wij op 5 juli terug zijn, beginnen we opnieuw”. “Het Amerikaanse volk wil dat wij optreden”, aldus de veteraan van de Burgerrechtenbeweging in de jaren zestig.

“Dat ze (de Republikeinen) vertrokken zijn (na de opschorting van de zitting) betekent niet dat wij ‘neen’ als een antwoord moeten beschouwen”, zei de Democratische fractieleidster Nancy Pelosi, geciteerd door CNN.

Volgens het Duitse persbureau DPA is donderdagochtend aan de zitstaking een einde gekomen, maar er zijn ook berichten die dit tegenspreken.

De Republikeinen van hun kant hebben gezegd de Democraten niet hun gewenste stemming over de wapenwetgeving te zullen geven.

Tijdens de zitstaking hadden parlementsleden zelfs kussens, dekens en slaapzakken laten aanrukken voor de nacht, meldde de conservatieve nieuwszender Fox en de Britse openbare omroep BBC.

In het Huis heeft de Grand Old Party 247 zetels en de Democraten 188 zetels.

bron: Belga