Argentinië ontmoet, net als in 2015, Chili in finale Copa America

Chili heeft zich vannacht in het Amerikaanse Chicago (Illinois) geplaatst voor de finale van de Copa America Centenario. In de halve finales klopten de Chilenen Colombia met 2-0 (rust: 2-0). Net zoals vorig jaar serveert de Copa America een finale tussen Chili en Argentinië. Titelverdediger Chili maakte het verschil in het eerste kwartier. Charles Aranguiz trof al in de zevende minuut raak. Vier minuten later stond de eindstand op het scorebord. Een poging van Alexis Sanchez belandde op de paal, waarna José Fuenzalida in de herneming scoorde.

Omwille van hevig onweer duurde de pauze langer dan voorzien. De spelers bleven uiteindelijk meer dan twee uur binnen, vooraleer de wedstrijd hervat kon worden. Colombia, zonder de geblesseerde Carlos Bacca (ex-Club Brugge), slaagde er in de tweede helft niet meer in om de situatie om te keren. Bij de Colombianen moest Carlos Sanchez in de 57e minuut gaan douchen na een tweede gele kaart.

Argentinië verzekerde zich dinsdag van een plaats in de eindstrijd door de Verenigde Staten met 4-0 te verslaan. De finale, een heruitgave van die van 2015, staat zondag op het programma in East Rutherford (New Jersey). Chili kan daarin opnieuw rekenen op Arturo Vidal, die tegen Colombia een schorsingsdag uitzat. Vorig jaar trokken de Argentijnen na strafschoppen aan het kortste eind tegen de Chilenen. Op dit toernooi keken Argentinië en Chili elkaar al eens in de ogen, in groep D werd de wedstrijd met 2-1 gewonnen door de Albiceleste.