Werknemers willen tamme eekhoorn redden

Verschillende werknemers van een Londense ontwerpstudio zijn in de bres gesprongen voor een eekhoorn. Het pluizige beestje, dat door de designers Cyril genoemd is, woont al enkele maanden in het kantoorgebouw. Maar enkele bewoners hebben de ongediertebestrijding ingeschakeld om de kleine rakker te laten verdwijnen.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Volgens de werknemers komt hij regelmatig op bezoek en krijgt hij hazelnoten om op te knabbelen. Maar sommige residenten van het pand zijn de eekhoorn liever kwijt dan rijk. "Sommige zeurpieten klagen dat het diertje noten verstopt in hun planten. Nu hebben ze de ongediertebestrijding ingeroepen om hem te doden", zegt ontwerper Anthony Coyne.

Om te voorkomen dat dit echt gebeurt, is hij samen met zijn collega's een petitie gestart. Met succes, want via het internet heeft hij al meer dan 5.000 handtekeningen verzameld. Er is dan ook beslist om Cyril te laten leven.

"Het is zo mooi dat zoveel mensen geven om deze kleine vriend", schrijft de initiatiefnemer bij de petitie. "Hij is een geweldige, kleine eekhoorn en draagt echt bij aan de geweldige manier van leven in dit pand."