Darth Vader maakt eind dit jaar opnieuw zijn opwachting op het grote scherm

Heuglijk nieuws voor fans van de grootste schurk uit ‘Star Wars’: Darth Vader zal eind dit jaar te zien zijn in de film ‘Rogue One: A Star Wars Story’. Dat heeft Entertainment Weekly bevestigd. 

Volgens het Amerikaanse entertainmentmagazine zal deze prequel het verhaal brengen tussen ‘A New Hope’ uit 1977 en ‘Revenge of the Sith’ uit 2005. Kijkers zullen te zien krijgen hoe de plannen van de Deathstar gestolen worden, waarbij gekende en nieuwe personages de revue zullen verschijnen. Eentje daarvan is dus Darth Vader.

De belangrijkste antagonist zal Vader niet worden, die rol is weggelegd voor de Australische acteur Ben Mendelsohn. Maar volgens Anthony Breznican van Entertainment Weekly zal Darth Vader steeds nadrukkelijk aanwezig zijn, zelfs wanneer de man in het zwarte pak niet op het scherm te zien is.

Of James Earl Jones opnieuw de iconische stem zal voorzien is nog niet zeker. De acteur is ondertussen 85 jaar oud, maar verzorgde onlangs nog het stemgeluid van de schurk in een geanimeerde serie.

‘Rogue One: A Star Wars Story’ zal in Belgische zalen verschijnen op 14 december.

AFP / M. Vatsyayana