Weerbericht – Droge aanhef, ’s avonds kans op pittige onweersbuien

Het blijft vandaag op de meeste plaatsen droog en met zonnige perioden. Er waait een matige wind uit zuid tot zuidwest, met maxima van 23 graden aan de kust tot 27 graden in het zuidoosten. Vanavond en komende nacht kunnen vooral over het westen van het land enkele pittige onweersbuien ontstaan, eventueel met hagel, windstoten en hoge bliksemintensiteiten. Het kwik daalt naar 15 tot 20 graden. Morgen is het zwoel met lokaal stevige onweersbuien, het eerst over het westen van het land. De buien kunnen gepaard gaan met hagel en windstoten. Bovendien kan overvloedig veel neerslag vallen in korte tijd wat tot wateroverlast kan leiden. De wind waait zwak tot matig, in hoofdzaak uit richtingen tussen zuid en zuidoost. De maxima halen 25 graden op de stranden, tot ongeveer 30 graden over de oostelijke helft van het land.

In de nacht van morgen op vrijdag kan het nog hevig onweren. Vrijdag is het wisselvallig met af en toe buien en kans op onweer. In de namiddag verschijnen er geleidelijk opklaringen vanaf de kust bij zo’n 22 graden.

Van zaterdag tot midden volgende week blijft het op een bui na meestal droog met geregeld zon. Het kwik schommelt eerst rond 21 graden. Later wordt het een paar graden warmer.

bron: Belga