Noord-Koreaanse rakettest mislukt

Noord-Koreaanse rakettest mislukt
Noord-Koreaanse rakettest mislukt

Noord-Korea heeft woensdagmorgen opnieuw geprobeerd een raket te lanceren vanop zijn oostkust, maar volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie is die poging mislukt.
Een vertegenwoordiger van het ministerie zei dat de Noord-Koreaanse autoriteiten voor 6 uur lokale tijd (dinsdag 23 uur Belgische tijd) een raket afvuurden, zonder iets te zeggen over het type raket. “De lancering lijkt te zijn mislukt”, zo klonk het.
De Zuid-Koreaanse en Japanse media meldden eerder dinsdag dat Pyongyang van plan was opnieuw een test met zijn Musudan-raket te doen.
Noord-Korea deed dit jaar al vier mislukte pogingen om de middellangeafstandsraket te lanceren, die een bereik heeft tussen de 2.500 en 4.000 kilometer, en daarmee Zuid-Korea, Japan en zelfs het eiland Guam, waar een Amerikaanse basis gelegen is, zou kunnen bereiken.
Verschillende resoluties van de VN-Veiligheidsraad verbieden Noord-Korea rakettechnologie te gebruiken. Toch schiet Pyongyang regelmatig korteafstandsraketten af die in de Japanse Zee terechtkomen.
De Musudan-raket werd in 2010 onthuld tijdens een militaire parade in Pyongyang.

Bron: Belga