EK 2016 – Russische supporter Aleksandr Sjprygin voor de tweede keer uitgewezen

EK 2016 - Russische supporter Aleksandr Sjprygin voor de tweede keer uitgewezen

De Franse autoriteiten hebben de controversiële voorzitter van een Russische supportersvereniging Aleksandr Sjprygin een tweede keer het land uitgezet. Hij werd dinsdagavond op een vliegtuig gezet van Parijs naar Moskou, aldus het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken, schrijft BBC. Sjprygin werd op zaterdag samen met 20 andere supporters uitgewezen, een week na de hevige rellen in de marge van de EK-match tussen Rusland en Engeland in Marseille. Hij reisde echter opnieuw naar Frankrijk, en werd maandag gearresteerd in het stadion in Toulouse, waar hij de wedstrijd tussen Rusland en Wales bijwoonde.
Volgens de politie zou de Rus naar Barcelona zijn gevlogen en van daaruit met de auto naar Toulouse zijn gereden, waar Rusland met 3-0 verloor van Wales. Sjprygin verklaarde dat ook vier andere Russen die waren uitgewezen aanwezig waren tijdens de wedstrijd van dinsdag.
Sjprygin staat bekend voor zijn rechts-radicale ideeën en zijn supportersclub wordt gesteund door het Kremlin.
Rusland slaagde er bij de groepsfase van het EK slechts in om 1 punt te behalen, waardoor het toernooi erop zit voor de Russen.

bron: Belga